Te vei îndrăgosti de acest truc! Uite ce poți face cu lamâile pe care le ai în casă

Lămâile conservate reprezintă un ingredient principal în bucătăria indiana şi nord africană, iar beneficiile consumului lor sunt uimitoare, notează secretele.com.

Lămâile aduc un plus oricărei rutine care ţine de sănătate, iar versiunile fermentate sunt de o complexitate extraordinară, putând fi întrebuinţate în bucătărie, aproape la orice preparat.

Este uşor să conservi lămâile, dar trebuie să ai la îndemână câteva ingrediente:
• 4-6 lămâi

• 1 lingură de sare de mare pentru fiecare lămâie

• un borcan sterilizat cu capac

Instrucţiuni:
1. Înlătura orice codiţă şi crestează câte un X adânc în capătul lămâii – practic taie fiecare lămâie în sferturi, fără a merge însă până la capăt.

2. Strânge lămâia în mâna, astfel încât doar jumătate din ea să rămână deschisă şi acoperă deschizătura cu jumătate de linguriţă de sare. Apoi, fă acelaşi lucru pentru cealaltă jumătate ( strânge jumătatea umplută cu sare, astfel încât să poţi umple şi a două jumătate cu aceeaşi cantitate de sare).

3. Pune un strat de sare pe fundul borcanului, apoi adaugă lămâile umplute cu sare, pe care să le aşezi prin presare în borcan, astfel încât să aibă loc.

4. După ce ai aşezat lămâile în borcan, adaugă sare deasupra lor.

5. Închide borcanul şi lasă lămâile la conservat 2-3 zile, controlându-le o dată pe zi, pentru a te asigura că stau sub sucul propriu, care le asigura conservarea.

6. Mută lămâile la frigider şi aşteaptă trei săptămâni înainte de a le folosi murate.

Înainte de folosire, clăteşte lămâia cu apă, curată pulpă, scoate-i seminţele şi toacă sau mărunţeşte coajă.

Ele pot fi păstrate la frigider până la 6 luni.

Odată ce ai conservat lămâile, vei folosi coajă în diferite preparate, nu pulpă sau sucul. Clăteşte lămâia, înlăturând sarea şi rămăşiţele de pe coajă, apoi poţi folosi coajă la orice reţeta.

loading...

Articole similare:

SECRETUL ținut cu sfințenie de către medici! Consu... Nu este bine să consumăm în exces băuturi alcoolice, însă unele dintre ele sunt recomandate pentru că aduc beneficii în ceea ce priveşte sănătatea noa...
Cum scapi usor de arsurile stomacale Multe persoane sufera ocazional de accese de dispersie acida, asa cum este denumit acest tip de indigestie, provocata de obicei de o problema tempora...
Care este MOTIVUL pentru care apar PETELE ALBE pe ... Medicii dermatologi susţin că asocierea petelor de pe unghii cu lipsa de calciu sau de zinc sunt pure mituri. Adevărul este că aceste pete albe sun...
Dentiștii ți-au ascuns mereu asta! Scapă de TARTRU... Iată câteva remedii care îţi pot fi de folos mai ales atunci când ai frică de dentist. Dacă îţi plac alimentele dulci, bogate în carbohidraţi sau, ...