Te vei îndrăgosti de acest truc! Uite ce poți face cu lamâile pe care le ai în casă

Lămâile conservate reprezintă un ingredient principal în bucătăria indiana şi nord africană, iar beneficiile consumului lor sunt uimitoare, notează secretele.com.

Lămâile aduc un plus oricărei rutine care ţine de sănătate, iar versiunile fermentate sunt de o complexitate extraordinară, putând fi întrebuinţate în bucătărie, aproape la orice preparat.

Este uşor să conservi lămâile, dar trebuie să ai la îndemână câteva ingrediente:
• 4-6 lămâi

• 1 lingură de sare de mare pentru fiecare lămâie

• un borcan sterilizat cu capac

Instrucţiuni:
1. Înlătura orice codiţă şi crestează câte un X adânc în capătul lămâii – practic taie fiecare lămâie în sferturi, fără a merge însă până la capăt.

2. Strânge lămâia în mâna, astfel încât doar jumătate din ea să rămână deschisă şi acoperă deschizătura cu jumătate de linguriţă de sare. Apoi, fă acelaşi lucru pentru cealaltă jumătate ( strânge jumătatea umplută cu sare, astfel încât să poţi umple şi a două jumătate cu aceeaşi cantitate de sare).

3. Pune un strat de sare pe fundul borcanului, apoi adaugă lămâile umplute cu sare, pe care să le aşezi prin presare în borcan, astfel încât să aibă loc.

4. După ce ai aşezat lămâile în borcan, adaugă sare deasupra lor.

5. Închide borcanul şi lasă lămâile la conservat 2-3 zile, controlându-le o dată pe zi, pentru a te asigura că stau sub sucul propriu, care le asigura conservarea.

6. Mută lămâile la frigider şi aşteaptă trei săptămâni înainte de a le folosi murate.

Înainte de folosire, clăteşte lămâia cu apă, curată pulpă, scoate-i seminţele şi toacă sau mărunţeşte coajă.

Ele pot fi păstrate la frigider până la 6 luni.

Odată ce ai conservat lămâile, vei folosi coajă în diferite preparate, nu pulpă sau sucul. Clăteşte lămâia, înlăturând sarea şi rămăşiţele de pe coajă, apoi poţi folosi coajă la orice reţeta.

loading...

Articole similare:

ATENTIE: OTRAVĂ unsă pe pâine! Ce conțin salatele ... Cumpărăm salată de icre, dar în realitate mâncăm doar conservanţi, aditivi alimentari, arome şi multe E-uri. E reţeta a mai bine de jumătate din produ...
S-a întins pe o canapea să se odihnească, dar s-a ... Beth Goodier are 22 de ani și la prima vedere nu se deosebește cu nimic de ceilalți tineri de vârsta ei. Ce o face diferită? Faptul că ea doarme uneor...
Sigur nu stiai asta! Ce se intampla daca APESI 30 ... Chinezii folosesc tehnica aceasta de mii de ani. Este una dintre cele mai vechi metode de tratament asiatice. Preseaza ferm pe spatiul dintre deget...
Dupa ce vei afla asta nu vei mai arunca samburii d... Daca te gandeai ca nu au nicio utilitate, iata ca te-ai inselat. Samburii de masline au mai multe intrebuintari decat credeai! Daca deja mananci ma...