Pe pariu că nu știai! De ce masa de biliard are culoarea verde?

Istoria jocului de biliard ste una foarte lungă și bogată.Regi, președinți, oameni obișnuiți, doamne și escoci, toți l-au practicat pentru amuzament.

Termenul de biliard este derivat din limba franceză, fie de la cuvântul “billart” care înseamnă tac , sau “bille” de la bilă. Acesta a evoluat de la un joc de gazon, similar cu croquetul, la unul de interior!

Totul a pornit din Franța secolului al XV-lea. Cele mai multe dintre informaţiile noastre despre biliard provin din conturile de joc prin drepturi de autor ale nobililor, dar geneza exactă şi formă de joc de biliard este inexactă şi ambiguă.

La începutul anilor 1800 acest joc era numit “Jocul Nobil de Biliard”, dar există dovezi că tot felul de oameni au jucat acest joc încă de la începutul sau. În 1600 jocul era destul de familiar pentru public aşa cum Shakespeare a menţionat în Antoniu şi Cleopatra. 75 de ani mai târziu prima carte a normelor de biliard să remarcat în Anglia, scrie cineainventat.ro.

Primele dovezi reale despre biliard au fost găsite în 1470 , într-un inventar al regelui Ludovic al 11-lea al Franţei, în formă unei mese de biliard.

Inovaţiile tacului au adus la dispariţia buzduganului cu care se lovea mingea. Curând, biliardul şi-a dobândit statutul sau că un joc stintific cu echipamente proiectate cu precizie, unităţi de producţie pentru mese, reguli standardizate, etc, informează cineainventat.ro.

De ce sunt mesele de biliard verzi, în concluzie? Nobilimea s-a săturat să dea cu bățul în bile pe noroi, așa că a decis să aducă o bucată de gazon în casă! Pentru a le fi mai comod, l-au urcat pe masă. (sursa:a1.ro)
biliard

loading...

Articole similare:

O starleta din filmele pentru adulti le-a promis p... O starleta din filmele pentru adulti le-a promis prietenilor de pe retelele de socializare ca ii va satisface cum numai in filme au vazut Carmen Va...
FOTO VIRAL: Tineri umiliți de o chelneriță din Cen... Surpiză neplăcută pentru câșiva tineri care au ieșit la un local în centrul Capitalei. Nici nu le trecea prin cap la ce urmau să fie martori. Mare...
VIDEO: Viaţa dublă a unui PREOT ROMÂN a uimit o lu... Vineri seară, la Românii au talent 2017, a fost un moment care a șocat pe foarte multă lume: apariția lui Antoniu Petrescu pe scena de la Pro TV. Este...
VIDEO: Lucrurile au luat-o razna în direct! Au pro... În America Latină totul se petrece la intensitate maximă. Chiar și show-urile tv, unde prezentatoarele sunt absolut răvășitoare și lipsite de inhibiți...